Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Update Rácsos Almás Pite

Update Rácsos Almás Pite

Update Rácsos Almás Pite
(25szelethez)

Tészta:
-300g Update Univerzális Lisztkeverék 
-250g tejföl
-150g vaj
-1db tojássárgája
-25g Update Zero édesítőszer (porrá darálva)  Kosárba
-6g sütőpor
-1csipet só

Töltelék:
-1000g reszelt alma
-30g Update Zero édesítőszer  Kosárba
-1mk fahéj
-2tk útifű maghéj
-mazsola (ízlés szerint)

Lekenéshez:
-1db tojássárgája
-1mk víz

Elkészítés:
A sütőt felmelegítjük 175 °C-ra. A lisztkeveréket elkeverjük a sütőporral, a porrá darált édesítőszerrel és a sóval. Hozzáadjuk a lágy vajat és elmorzsoljuk benne. Ezután a tejfölt és a tojássárgáját is beledolgozzuk. A tésztánk kb. 750g, ebből kimérünk egy 400 és egy 350g-os darabot. A 400g-os részt egy kivajazott kb.32X22cm-es szilikonos tepsi aljába nyomkodunk, a másik tésztát pedig betesszük a hűtőbe. A tepsibe nyomkodott tésztát, a 175 °C-os, légkeveréses sütőben 5 perc alatt elősütjük. Közben elkészítjük a tölteléket, amelyhez a reszelt almát az édesítőszerrel és a fahéjjal megpároljuk, majd az útifűmaghéjat is hozzáadjuk és sűrűsödésig főzzük. Az elősütött tésztánkra ráöntjük a langyosra hűtött almás tölteléket. Majd a másik tésztánkat egy lisztezett szilikon lapon kinyújtjuk és egy rácsozó hengerrel bevágjuk. Az így elkészített rácsos tésztát óvatosan ráhelyezzük az almás töltelék tetejére. Lekenjük egy kevés vízzel elkevert tojássárgájával. Az előmelegített 190 °C-os sütőben, alsó-felső sütési funkción kb 25 percig sütjük. Kihűtjük, szeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!

Tippek:
-ha nem szilikon tepsit használunk, akkor egy sütőpapírt vágjunk a tepsi aljára
-ha nincs rácsozó hengerünk, akkor hagyományos módszerrel is berácsozhatjuk a felső tésztát
-süthetjük légkeveréssel is, viszont úgy csak 175 °C-ot használjuk (a sütési idő ott is kb. 25-30 perc)