Hozzávalók:
Tészta:
-150g Update Vaníliás-kókuszos Kexbox keksz
-60g vaj
-10g Update Zero édesítőszer (porrá darálva)
Kosárba
Krém:
-400g mascarpone
-200g tejföl
-200g habtejszín
-40g Update Zero édesítőszer
Kosárba
-25g tápióka keményítő
-4 db L-es méretű tojás
-1/2 vaníliarúd kikapart belseje
Díszítéshez:
-friss gyümölcsök
-ehető, bio virágok ( pl árvácska)
Elkészítés:
Az Update kekszet ledaráljuk. Összekeverjük az olvasztott vajjal és a porrá darált édesítőszerrel. Belenyomkodjuk egy kb. 22cm átmérőjű tortaformába és 180 °C-on, alsó-felső
sütési funkción kb. 10 perc alatt elősütjük. Közben a mascarponét összekeverjük az Update édesítővel, a tápióka keményítővel, a habtejszínnel, és a tejföllel. Végül egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és belekaparjuk a vaníliarúd belsejét. A masszát homogénné keverjük egy kézi haberővel. Ráöntjük az elősütött kekszes alapra a krémet. 150 °C-on, kb. 50-60 percig sütjük vízfürdőben a tortát. A formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy vékony élű késsel óvatosan körbevágva vegyük ki belőle.
Ízlés szerint friss gyümölccsel díszítjük és tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Tippek:
- a sütési idő sütőfüggő, érdemes figyelni közben
- a vízfürdőhöz állítsuk a formát egy mélyebb tepsibe, öntsük a forma kb. feléig a vizet és
így süssük meg a tortát
- a sajttortát érdemes jól kihűteni díszítés és fogyasztás előtt (tehát az sem baj, ha a torta már
előző este elkészül és csak másnap díszítjük, tálaljuk)
-felmelegített Update szamóca dzsemmel is meglocsolhatjuk tálalásnál.