Hozzávalók (4 személyre):
-500g félzsíros tehéntúró
-2db L-es méretű tojás
-10g Update Zero édesítőszer
Kosárba
-35g zabkorpa
-½ mk só
-kb.100g Update panírmorzsa
Kosárba
-1ek olaj/olvaszott kókuszzsír
Tálaláshoz:
-250g tejföl
-1mk Update Folyékony édesítőszer
Elkészítés:
A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a felvert tojásokat, a zabkorpát, az édesítőszert és a
sót. Összegyúrjuk, és fóliával lefedve egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Az Update
Panírmorzsát megpirítjuk egy kevés olajon vagy kókuszzsíron. A pihentetett tésztából
gombócokat formázunk, és lobogó sós vízbe készre főzzük őket. Akkor jók, ha feljönnek a víz
tetejére. Ekkor kiszedjük a gombócokat, és az előzőleg elkészített pirított morzsába forgatjuk
mindet. A tejfölt kikeverjük az Update Folyékony édesítőszerrel, és az így elkészített öntettel
tálaljuk a gombócokat.
Jó étvágyat kívánunk!
Tippek:
-Update lekvárral vagy Update dzsemmel és friss gyümölcsökkel is tálalhatjuk
-aki szeretne még porrá darált eritritet is szórhat rájuk
-az öntethez az édesítőszer mennyisége ízlés szerint változtatható